Konstnärsmaterial - Måsten

Oavsett om du är en hobbykonstnär eller om du jobbar med din konst till vardags så krävs vissa typer av grundläggande konstnärsmaterial för att man ska kunna sätta igång och börja måla. Här kan du läsa mer och hitta rätt material för din typ av konst.

Stafflier

Ett staffli är en typ av ställning där målningen placeras under själva skapandet av konstverket. Det finns allt från bordsstaffli och lådstaffli till ateljéstaffli, studiostaffli, fältstaffli och klassiska golvstaffli – Alla anpassade för olika tillfällen och miljöer.

Köpa staffli

Letar du efter att köpa staffli? På nätet hittar du flera återförsäljare av olika typer av stafflier. Spana in marknaden för att hitta just ett sådant staffli som du söker. Här nedan listar vi några återförsäljare för möjligheten att köpa staffli:

Mattonbutiken – Brett utbud av stafflier för fält-, hemma- och studiobruk till bra pris.

Hornbach – Olika typer av stafflier som passar alla tänkbara konstnärliga behov.

Konstnarernas.se – Välj och vraka bland allt från små till stora stafflier.

Konstnärspenslar

Vi alla veta sedan barnsben att penslar förekommer i alla tänkbara storlekar, former och material. Det finns allt från penslar av mårdhår till svinborst och syntet.

Målar du i akvarell-, akryl- eller vattenfärg så är det viktigt att du väljer rätt pensel för den typen av målning.

Köpa konstnärspenslar

Skannar du internet för att köpa konstnärspenslar? Då de förekommer i olika former, modeller och prisklasser kan du leta länge innan du hittar den perfekta konstnärspenseln för dig. För att förenkla det för dig har vi här samlat några aktörer som erbjuder möjligheten att köpa nya konstnärspenslar till ditt nästa mästerverk:

Mattonbutiken – Ta del av alla möjliga typer av konstnärspenslar till grymma priser och med snabba leveranser.

Clas Ohlson – Allt-i-allo-kedjan som även har det mest grundläggande paketen av konstnärsmaterial – perfekt för nybörjaren.

Paletter

En palett är en typ av handhållen bricka eller skiva varpå konstnären har de olika färger hen arbetar med.

Välj bland allt från en plastpalett till papperspalett eller kör på en klassisk träpalett. Spana in nätbutikerna Mattonbutiken.se och In-exfarg.se då du är ute efter att köpa en ny konstnärspalett.

Konstnärsfärg

Precis som när det kommer till penslar så förekommer en rad olika typer av konstnärsfärger för olika stilar. Föredrar du oljefärg, akrylfärg eller akvarellfärg när du målar?

Vad är oljefärg?

En oljefärg är mycket tålig färg som binds samman av olika former av olja (beroende på val av oljefärg) – allra oftast linolja. Oljefärger torkar oftast väldigt långsamt samtidigt som den täcker upp väldigt bra då man målar.

Vad är akrylfärg?

Akrylfärg är snabbtorkande och vattenbaserad färg av akrylbindemedel. Fördelar med akrylfärg är att du enkelt kan måla på flera olika underlag med denna färg.

Penstore.se kan du ta del av intressant läsning om saker du bör tänka på när du arbetar med akrylfärg.

Vad är akvarellfärg?

Akvarellfärg en vattenbaserad och transparent konstnärsfärg som vanligtvis målas med penslar av det tjockare slaget där färgen tillåts sugas upp av pappersarket.

Läs mer om och klicka hem oljefärg, akrylfärg, akvarellfärg och alla tänkbara typer av konstnärsfärger på Mattonbutiken.se.

Du kan även läsa mer om för och nackdelar med olika typer av konstnärsfärger på medtechmagazine.se.

Papper och målardukar

Sist men inte minst när det kommer till olika konstnärsmaterial så har vi papper och målardukar. Tro det eller ej, men även papper och målardukar förekommer i olika material, anpassade för olika konstnärsstilar. Bläddra runt på nätet mellan bomullsdukar, linnedukar och andra typer av papper och målardukar för din framtida konst.

Köpa målarduk

Planerar du att köpa din målarduk online? Baserat på din konstnärsstil söker du då troligtvis efter specifika material och särskilda utformningar när det kommer till målardukar där du på nätet kan hitta allt från målarduk på rulle till färdiguppspända målardukar på. Här nedan listar vi nätbutiker med breda sortiment där du kan köpa målarduk :

Mattonbutiken – Här hittas målardukar som passar alla – oavsett om du är hobbykonstnär, proffs eller nybörjare.

Malarduk.se – En webbplats med inriktning på målardukar. Genom samarbete med flertalet leverantörer och grossister hittar du här den målarduk du söker.

Ta även del av pappersguiden på Mattonbutiken.se för att spana in olika papperstyper och format.